Великолепна къща с покрито атриум

Разположена на тесен пластир между две магистрали и заградена от съседни къщи от всички страни, тази къща изглеждаше обречена да изпадне в затънтено пространство. Но архитектите от LIJO.RENY разработиха план за разширяване на границите по творчески начин. Къщата се състои от две части, оформящи невероятно атриум отстрани с високи растения, които се простират до самия таван. Прозорците и атриумът са облицовани със защитни стоманени панели, наличието на перфорации, в които позволява циркулация на чист въздух в цялата сграда. Но не сте виждали вътрешността на къщата! Той съчетава естетиката и функционалността, като основният фокус е върху качеството на живот.

Вътрешната площ на къщата е 180 квадратни метра (включително атриумната зона).

Всяка стая е тясно свързана с местната област. Стаите с изглед към градината осигуряват пълно чувство за свобода благодарение на плъзгащите се врати.

Съвременната обстановка създава усещане за ред и контрастира вътрешността с атриумна зона, но засадените растения укрепват концептуалната връзка с градината.

В по-малкото крило на къщата има хол. Кратка пътека през градината води до второто, по-голямо крило, което има трапезария, кухня и повечето спални.

Когато стълбището се издига, парапетите преминават кръстосано, имитиращи заобикалящите ги растения. Корпусът води до късооставен път.

Трапезарията, подобно на много функционални зони на къщата, директно граничи с атриума.

Стаите на собствениците на къщата се намират отстрани на улицата с по-слаб трафик.

Плъзгащите се стени добавят модулна функционалност, ако е необходимо, което ви позволява да направите всяка стая отворена или, напротив, да оборудвате личното си пространство.

Можете да стигнете до втория етаж, като влезете в градината и нагоре по шикозната дървена стълба.

Слизайки по стълбите, гостът влиза във втората всекидневна, декорирана в нюанси на тропическо червено, лимоненозелено и рафинирано дърво.

Големите плъзгащи се врати, които се отварят към градината, са предпазени от кабел.

В някои от стаите можете да видите стенописите с повтарящ се модел, копирайки текстурата на перфорираните екрани и възпроизвеждайки ефекта от светлината, която тече през тях.

Следващото стълбище води до главната спалня, най-частната част на къщата.

В допълнение към спалнята на третия етаж има само баня и открити тераси.

Светлините, проникващи през замръзналите прозорци, създават ослепителен "дишащ" ефект, когато дърветата се люлеят във вятъра.

Тази снимка ясно показва, че забранените прозорци не трябва изобщо да изглеждат плашещи. Въпреки че дизайнът с нисък профил и свежата бяла боя придават на тази решетка доста слаб вид.

Изглежда, че дори местните птици като спокойствието и тишината на атриума.

В тази къща, дори и простото пътуване от стая в стая става прекрасно преживяване за госта, което укрепва връзката му с природата.

Тъй като слънцето променя позицията си през целия ден, слънчевите лъчи запълват различни части на къщата, създавайки специална, постоянно променяща се естетика.

Изглед на тавана от дъното на атриума.

През нощта светлината, проникваща през перфорираните екрани, създава ефект, подобен на това, как слънчевите лъчи преминават през листата на палмови дървета.

Сега погледнете оформлението на къщата - винаги е хубаво да видите как помещенията взаимодействат помежду си.Гостите могат да разгледат атриума по пътя към трапезарията, докато кухнята и спалнята ще останат в частни помещения.

Обърнете внимание как изследването и библиотеката се намират отделно в малкия крило. Тук можете да стигнете само на стълбите от първия етаж.

От основната спалня има достъп до откритата тераса.

И тук има още една открита тераса - точно над предната.

Гледайте видеоклипа: Suspense: The X-Ray Camera / Subway / Dream Song

Оставете Коментар