Тъмната 50-годишна къща в Сингапур се трансформира

Тази къща, разположена в Thomson, Сингапур, изглеждаше съвсем различно, преди да попадне в ръцете на дизайнерите от Atelier M + A. Това беше 50-годишна, порутена къща, където имаше много малко естествена светлина и естествена вентилация, характерна за масовата сграда в района. За да се реши проблемът, дизайнерите създадоха открит вътрешен двор, осигуряващ достъп до всеки ъгъл на къщата с естествена светлина и чист въздух, което е толкова необходимо в горещия климат.

Фасадните прозорци, които се различават по размер, осигуряват изглед към околните пейзажи. Фасадата и прозорците надеждно защитават дома от дъжд. За да създадете контраст с бели повърхности, те са боядисани в черно.

Къщата се намира на малък парцел земя, така че наемателите не се чувстват потиснати, има плъзгащи стъклени врати, които визуално разширяват интериора на изхода към двора и вътрешния двор.

От предната част на двора можете да видите пътя към кухнята, разположен в задната част на къщата.

Достъпът до двора може лесно да бъде затворен или, напротив, отворен за обединяване на цялото пространство. Стъклените врати помагат да се запази интериорът на първия етаж светъл и просторен.

Един дълъг стълб свързва всички етажи и създава визуален ефект на непрекъснатост, когато се гледа отдолу нагоре.

Снимки на Робърт и Масаки Харимото.

Гледайте видеоклипа: Words at War: The Hide Out / The Road to Serfdom / Wartime Racketeers

Оставете Коментар